Bewonerscommissie Schweitzerplein

Bewonerscommissie Schweitzerplein

De huurders van Woonpartners in de flat aan het Schweitzerplein beschikken al vele jaren over een bewonerscommissie. De commissie bestaat uit:
– Nel Brussaard (huisnr. 47)
– Ali Kulik (huisnr. 49)
– Fred Bunnik (huisnr. 50).

Wat doet de bewonerscommissie?
De bewonerscommissie onderhoudt het contact met de bewoners, Woonpartners en de HRHM.
Huurders kunnen bij de commissie terecht met:
– vragen over onder andere het onderhoud,
– tips over wat aan de woningen verbeterd kan worden,
– klachten die door de bewoners zelf wel bij Woonpartners zijn gemeld, maar nog steeds niet zijn afgehandeld,
– de leefbaarheid in de flat, etc.

De bewonerscommissie bespreekt twee keer per jaar al deze zaken met Woonpartners. Ook is er halfjaarlijks overleg met de HRHM.
De commissie informeert de bewoners over zaken die voor hen belangrijk zijn. Dat gebeurt via het informatiebord in de hal of via een brief in uw brievenbus.
Als er iets georganiseerd wordt wat ook van belang is voor niet-huurders, overlegt de commissie ook met de overige bewoners van het Schweitzerplein.

U kunt per mail contact opnemen met de bewonerscommissie via het contactformulier.

Klik hier voor de nieuwsbrief van april 2016.

Welke informatie staat op het informatiebord in uw portiek?
 – Belangrijke telefoonnummers voor bijvoorbeeld gas- of elektriciteitsstoringen, de politie, de brandweer en bedrijven waarmee Woonpartners onderhoudscontracten heeft afgesloten, voor bijvoorbeeld de energievoorziening.

– Wat te doen met huisvuil dat niet in de ondergrondse container past?
Kijk op of download de CYCLUS app.
Android / Apple
Op deze app vindt u alle informatie over waar u grof vuil gratis kunt brengen of op welke wijze u het thuis kunt laten ophalen.

Klein chemisch afval, zoals een paar blikjes verf of kwasten, kunt u op bepaalde tijdstippen ook inleveren bij de mobiele milieustraat bij het winkelcentrum Goverwelle (zie hiervoor Cyclus mobiele milieustraat).

– Tips en adviezen hoe we het Samen schoon en netjes houden. DE HUISREGELS ZIJN ALS VOLGT:
Voor de brandweer, de ambulancedienst en de veiligheid van alle bewoners is het volgende van belang:

a) Hou de toegangsdeur van uw portiek dicht, zodat ongenode gasten niet naar binnen kunnen.

b)Hou de brandwerende tussendeuren naar de bergingen gesloten, zowel van beneden als ook de zolderbergingen.

c) Hou de hallen, ook onder de trap, vrij van obstakels. Zet in de hallen en onder de trap dus geen fietsen, kinderwagens, buggy’s, etc. Zet er ook geen huisvuil of grof huisvuil neer. Fietsen, huisvuil en kinderwagens etc. horen in de eigen berging.

d) Gooi oud papier en kranten niet op de grond, maar doe dit in de De papiercontainers (grijs met blauw deksel) mogen uitsluitend worden geplaatst achterin in de hal (tussen de bergingen).

Laat uw huisdeursleutels nooit aan de binnenkant van uw voordeur zitten!
Als uw voordeur is dichtgetrokken met de voordeursleutel aan de binnenzijde is deze vanaf de buitenzijde niet meer te openen.

Gooi geen brood of etensresten of andere spullen over uw balkonhek in de tuin tussen de flats!
Het is niet alleen een onooglijk gezicht, maar het wordt ook een kweekvijver voor ongedierte. Brood- en andere etensresten worden niet alleen opgegeten door de vogels, maar ook door ratten en ander ongedierte, dat allerlei ziektes kan verspreiden. Etensresten horen in de GFT-containers.

Laat rondslingerend papier of vuil in uw portiek of op uw stoep niet zomaar liggen. Ruim het op en/of spreek diegene aan die dit zwerfvuil heeft veroorzaakt.

Hou ook rekening met elkaar in verband met geluidoverlast voor medebewoners en buren. Omdat de woningen heel erg gehorig zijn kunt u uw buren woord voor woord volgen bij luidruchtige gesprekken.
Hou er ‘s avonds laat rekening mee dat u geen buitensporige herrie maakt. Hou het voor elkaar leefbaar!

Om de flat netjes en schoon te houden hebben wij onderling afgesproken dat we: geen wasgoed aan de voorkant laten drogen en geen fietsen tegen de garages en portiekhallen zetten, maar deze in de eigen berging plaatsen of in de fietsenrekken aan het begin of einde van de flat.

TOT SLOT
Af en toe of als zich een gelegenheid voordoet, proberen we wat leuks te organiseren voor de bewoners. Zo hebben we bijvoorbeeld weleens een spelmiddag voor de kinderen georganiseerd en bij alle bewoners een kerstattentie gebracht.

Aan u de vraag: Heeft u goede ideeën? Schroom niet, maar spreek ons erover aan. Of stop een briefje met uw ideeën in één van de brievenbussen van de bewonerscommissie.
Samen met andere bewoners kunnen we die dan verder uitwerken. Want: Samen doen is Samen sterk.

Naam